Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 30/10/2016
10:00 - 16:30

Locatie
Theosofisch Centrum

Categorieën Geen Categorieën


De Tuin van de Geliefde

Vriendschapsdag – zondag, 30 oktober 2016, 10.00 – 16.30 uur

Besant Hall, Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden

Er is één heilig boek, het heilige boek der natuur, het enige geschrift dat de lezer kan verlichten. Hazrat Inayat Khan

Jaarlijks komen soefi-vrienden en mureeds samen met hun spirituele familie en delen met elkaar de wijsheid en inspiratie van Inayat Khan. De Tuin van de Geliefde, is het thema voor dit jaar. In de leringen van Inayat Khan neemt de natuur een belangrijke plaats in. Net als bij een wijnstok met ranken, is de natuur door al zijn teachings verweven.

Een jaar voor zijn heengaan is Inayat met de Zira’at activiteit begonnen. Het is de jongste van de vijf Soefi concentraties, met als doel de persoonlijkheid, innerlijke groei en godbewustzijn te cultiveren.

Bij Zira’at gebruiken wij het in cultuur brengen van de aarde als metafoor. Concentratie op de verschillende fasen van landbouw en de daarin te ontdekken parallellen, kan bijdragen tot onze geestelijke ontwikkeling. Werken aan jezelf kun je zien als het werk, de arbeid van de boer in het boerenbedrijf: oude wortels uittrekken, het land voorbereiden, zaaien, zorg voor het gewas tijdens de groei, het binnenhalen van de oogst en juist omgaan met dat wat geoogst is. Zuivering en verbinding met kwaliteiten van aarde, water, vuur, lucht en ether zijn essentieel. Zoals Pir Zia zegt, ”Zira’at is de Soefi activiteit gewijd aan het eren van de elementen en het begrijpen van de menselijke bewustwording als een natuurlijk onderdeel van de natuurlijke wereld, een wereld die aan onze zorg is toevertrouwd.”

De aarde is een wonderschone tuin, waarin Ishk de kosmische liefde, zich manifesteert en zichzelf in de Geliefde ontmoet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.