Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/10/2016
15:00 - 17:00

Locatie
BREDA

Categorieën Geen Categorieën


Deze meditaties worden gegeven door Akbar Appels en staan open voor iedereen. De data zijn  22 okt, 19 nov en 17 dec 2016, telkens om 15 uur

Het gaat om meditaties die tot doel hebben de boodschap van Inayat Khan niet enkel te leren kennen, maar ze ook in de diepte in jezelf te ervaren. Er is geen ‘voorkennis’ of meditatie-ervaring vereist, wel de openheid om Inayat Khan beter te leren kennen (omdat we ons ook regelmatig op hem zullen afstemmen). De meditaties zijn verder geïnspireerd door zijn zoon Pir Vilayat en diens zoon Pir Zia die momenteel aan het hoofd staat van de Stichting Inayatiyaa.

Mediteren is een vorm van ‘ontleren’: d.w.z. komen tot een bewustzijnstoestand waarin men open staat voor de wijsheid die uit ons ware wezen voortkomt (de tegenpool van ‘leren’ waar men zich naar buiten richt en dingen (be)grijpt). Deze meditatie is geen doel op zich: de volgende stap is te komen tot wat Inayat Khan ‘realisatie’ noemt: het in meditatie blijven (dus verbonden met zijn ware wezen), niet enkel in afzondering, maar midden op het marktplein ten einde in meer en meer in harmonie te komen met alle mensen en met alle omstandigheden.

Graag wil ik Akbar Appels graag aan jullie voorstellen;

Hij is geboren in 1951. Heeft een licentiaat in de wetenschappen, groep wiskunde en geaggregeerde in de godsdienstwetenschappen. Hij is sinds 1979 verbonden met het soefisme en werd door Pir Vilayat als representant aangesteld. Samen met zijn vrouw, Latifa, leidt hij het soeficentrum ‘Universel’ van de Stichting Inayatiyaa te Schilde bij Antwerpen. Hij begeleidt hij mensen in het vinden van de geest van leiding in henzelf. Hij organiseert leiderstrainingen in Nederland/Vlaanderen, is mentor aan de Suluk Academie van Pir Zia  en geeft te Antwerpen seminars over de verschillende bewustzijnsniveaus van waaruit men kan leven binnen de jaartraining ‘Transpersoonlijke Psychotherapie’.         Zie ook: www.universel.be

De meditaties gaan door op zaterdag van 15.00 uur tot ongeveer 16.15 uur.  De ontvangst zal in stilte zijn en na de meditatie kun je een kopje thee drinken. Mocht je na de meditatie graag in de verstilling willen blijven voel je dan aub vrij om weg te gaan. Om 17.00 uur eindigt de middag.

De kosten zijn € 5,–per meditatie.

Ik stel het op prijs als je even via een e-mail laat weten of je komt!

Mijn adres is Hyacintplein 19 in Breda.

Telefoon 06 37555072

Wees welkom!

Namens Akbar

 

Hartegroet,

Lieske van den Enden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.