Welkom op de site van de

Stichting Inayatiyya Nederland en Vlaanderen

 

Doelstelling: het tot stand brengen en verspreiden van de kennis van Eenheid en van de religie van liefde en wijsheid, opdat het menselijke hart moge overstromen van liefde waardoor alle haat die wordt veroorzaakt door onderscheid en verschillen, verdwijnt. — Hazrat Inayat Khan

 

De Stichting Inayatiyya Nederland en Vlaanderen, voorheen bekend als Inayati  Orde Nederland en Vlaanderen, is een stichting die zich het verspreiden van de Soefi Boodschap ten doel stelt, Hazrat Inayat Khan introduceerde als eerste het Soefisme in de westerse wereld  in 1910. De Soefi Boodschap verkondigt de kennis van de Goddelijke eenheid – van alle mensen, alle religies en van het gehele bestaan – en verkondigt de religie van het hart dat ontwaakt is voor de schoonheid van de Schepping in al haar aangezichten.

Inayat is een Arabisch woord dat staat voor ‘vriendelijkheid’ of ‘hoffelijkheid’. In een spirituele context verwijst het naar het genadevolle mededogen dat God Zijn schepping verleent. Het is ook de naam van de grondlegger van de Stichting Inayatiyaa, Hazrat Inayat Khan. Momenteel wordt de organisatie geleid door zijn kleinzoon Pir Zia.

De Stichting kent een ANBI-status met bijbehorend RSIN nr. 816175561.